Omgevingsvergunning

Een voorbeeldbrief  voor het indienen van een bezwaarschrift tegen een omgevingsvergunning vind je onderaan deze pagina.

gratis-voorbeelden-bezwaarschriften

Er worden een aantal  vuistregels en tips gegeven in deze voorbeeldbrief.

Als het een complexe situatie betreft zoek dan  professionele juridische ondersteuning, via bijvoorbeeld uw rechtsbijstand verzekering zij kunnen u helpen bij het maken van een goed bezwaarschrift.

Bel ook direct naar de Gemeente om uit te vinden aan wie u het bezwaarschrift dient te adresseren.

 bouwvergunning-omgevingsvergunning

Bezwaarschrift Tips

1. Wees zo compleet en concreet mogelijk, als er items zijn die je nu niet in je bezwaarschrift zet, kun je later niet meer gebruiken in bijvoorbeeld een hoger beroep! Feiten tellen meer dan emoties. Zorg voor inhoud en speel niet “op de man”.

2. Wees op tijd! Te laat ingediende bezwaarschriften worden simpelweg niet in behandeling genomen. Plus betekent dit ook dat je dan ook niet meer in beroep kunt.  Dus als je je bezwaarschrift per post verstuurt doe dit dan aangetekend, bezorg hem liever niet zelf, als je het wel zelf wilt doen vraag dan ALTIJD een ontvangstbewijs. Bezwaartermijnen zijn meestal kort, slechts een paar weken. Wacht dus niet te lang. Maak z.s.m. een opzet en leg deze ook voor aan anderen om een zo goed mogelijk bewaarschrift te maken.

3. Wie stelt moet bewijzen, dat is bij wet geregeld.  Zorg dat je je argumenten goed onderbouwt, het liefst met deskundigenrapporten, foto’s, tekeningen, schetsen etc.  Deze zijn namelijk lastig te betwisten, feiten liegen niet en zorgt dat de emotie uit de discussie gehaald wordt.

4. Samenwerken is belangrijk, probeer een groep om je heen te verzamelen van andere belanghebbenden en omwonenden. Zo kun je werk en kosten verdelen en zorgen voor draagkracht en begrip. Vaak komen daar ook goede ideeen en suggesties uit voort en voorkomen soms zelfs een hoop narigheid. Zorg ook dat u in gesprek blijft met iedereen. Respect wordt vaak onderschat, beleefdheidsvormen worden worden gewaardeerd in elke cultuur of situatie. Denk ook na over alternatieven, wees bereid om te onderhandelen, doe suggesties.

5. Bel uw Gemeente. U heeft dan meteen de gelegenheid direct vragen te stellen, doorverbonden te worden met de juiste mensen en er achter te komen hoe de bouwaanvraag er voor staat.

Hieronder een voorbeeld voor het indienen van een bezwaarschrift tegen een omgevingsvergunning:

voorbeeld-word-150x150