Bezwaarschrift kinderopvangtoeslag

Wanneer uw kinderen naar de kinderopvang gaan, dan kunt u daarvoor een toeslag ontvangen.
Indien u het niet eens met de hoogte van het bedrag kunt u een bezwaarschrift kinderopvangtoeslag versturen.

gratis-voorbeelden-bezwaarschriften

Om dit te mogen ontvangen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Eenmaal aangevraagd en lopende kan het zijn dat de gestelde voorwaarden veranderen of dat u niet meer in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

Dit stelt de Belastingdienst dan vast. In dat geval dient u onterecht ontvangen kinderopvangtoeslag terug te betalen aan de overheid.

Bent u het niet eens met een dergelijke terugvordering van de kinderopvangtoeslag? Dan kunt u bezwaar aantekenen en in beroep gaan tegen de beslissing. In de communicatie waarin de Belastingdienst de beslissing aan u duidelijk maakt staat ook hoe u dat dan kunt doen.

In bezwaar en beroep gaan is de enige manier om een terugvordering aan te vechten. Bent u van mening dat de Belastingdienst u niet goed genoeg heeft geïnformeerd om de beweegredenen de terugvordering in acht te stellen? Ook dan kunt u het beste bezwaar indienen.

Meld in elk geval het volgende in uw bezwaarschrift kinderopvangtoeslag:

  • Dat u het niet duidelijk vindt waarom er een terugvordering plaatsvindt;
  • Dat u graag meer informatie wilt ontvangen;
  • En dat u uw bezwaar zal onderbouwen zodra de Belastingdienst u meer duidelijkheid heeft gegeven zodat u ook inhoudelijk beter kunt reageren.

Vergeet niet om bij het bezwaar ook direct uitstel van betaling aan te vragen. Op die manier heeft u meer tijd om alles even goed uit te zoeken en tot een passende oplossing te komen in samenwerking met de Belastingdienst.

Heeft u hulp nodig met het opstellen van een goed bezwaarschrift kinderopvangtoeslag? Dan hebben wij een aantal goede voorbeeldbrieven voor u beschikbaar.

Op basis van deze voorbeeldbrieven zit u al op de goede weg en bespaart u een hoop tijd en geld bij het indienen van uw bezwaar.